C.P.I.A.A.M.

Activitatea de supraveghere si control a infectiilor asociate asistentei medicale se desfasoara conform Ordinului MS nr. 1101/2016 si face parte din obligatiile profesionale ale personalului. Infectia asociata asistentei medicale reprezinta o problema de sanatate publica, cu importanta deosebita in plan epidemiologic, clinic si economic.
In Spitalul Municipal Adjud, functioneaza Compartimentul de prevenire si supraveghere a infectiilor asociate asistentei medicale (C.P.I.A.A.M.), care are obligativitatea de a verifica, in mod periodic, conditiile igienico-sanitare si circulatia microorganismelor cu potential de rezistenta la antibiotice.
Aceste date se inregistreaza, se analizeaza si se raporteaza structurilor superioare, in vederea imbunatatirii activitatilor de preventie, supraveghere si control caracteristice CPIAAM. Unitatea noastra raporteaza infectiile asociate asistentei medicale, conform metodologiei in vigoare.
In vederea verificarii statusului clinic si biologic al pacientului, Spitalul Municipal Adjud, aplica masuri de gestionare a riscului de aparitie IAAM inca de la internarea pacientilor. Pacientii sunt evaluati din punct de vedere al riscului infectios inca de la internare, pe baza scorului Carmeli.
In vederea limitarii infectiilor, atat pacientul, cat si personalul medical trebuie sa respecte  reguli stricte, astfel incat sa se reduca riscul aparitiei de infectii asociate asistentei medicale; Inclusiv apartinatorii trebuie sa respecte regulile interne, privind programul si timpul de vizita, cele privind utilizarea echipamentului de protectie, dar si dezinfectia igienica a mainilor.
In perioadele cu risc epidemiologic, accesul vizitatorilor si apartinatorilor se va face DOAR conform regulilor stabilite de spital.

PERSONAL SECTIE

SERVICII SI DOTARI

PATOLOGII TRATATE

PATOLOGII CARE NU SE TRATATEAZA

GALERIE FOTO